Thursday, June 23, 2011

David Garrett Koncert - Munchen

Melinda egyik Karacsonyi ajandeka egy David Garrett koncertjegy volt - Julia is kapott Harrytol. Az otlet meg nyaron jott amikor egyik fellepese ment hogy milyen jol hegedul es milyen jo hangulat van a koncerteken. David Garrettrol azt mondjak hogy a vilag egyik leggyorsabb es legjobb hegeduse. Tehetseget jol mutatja Nem csak klasszikus es komoly zeneket jatszik, hanem rock es pop-rock szamokat is. Alltalaben ket kulonbozo turneja van - egy klasszikus es egy rock-symphony. Termeszetesen mi a rock symphony koncertre vettunk jegyet.

A Muncheni koncertet tegnap este tartottak az Olimpiai csarnokban. A koncert telthazas volt - ez kb 12 ezres kozonseget jelent. A helyunk nagyon jo volt, mindent tokeletesen lattunk. Az eloadas valamivel 8 ora utan kezdodott, elso szam Nirvanatol szarmazott amit bevonulas kozott hegedult. Szamok kozott leggtobszor elmeselt egy vicces tortenet ami megtorten vele es a zenehez lehet kotni - nagyon jopofa volt es a kozonseg is ertekelte. Az elso felvonas darabja koze tartozott par komolyzenei szam (Vivaldi, Csajkovszkif, Beethoven, stb) es jo par ismert pop-rock szam. Az egyik leghangulatosabb szama Zorba volt.

A masodik felvonasban inkabb pop es rock szamokat jatszott - elhangzott egy Michael Jackson darab, de azert akadt kozte mas meglepetes is mint peldaul Magyar Csardas, amin nagyon meglepodtunk. Nagy oromunkre volt AC/DC es Metallica is, az ember nem is gonlna hogy hegeduvles is tokeletesen ellehet jatszani. Az egesz musor szuper volt - hang es feny effektusok voltak boven, a langok meleget mi is ereztuk ahol ulltunk - mindenki nagyon elvezte az estet.

            

3 comments:

Anonymous said...

Nem hirdetésnek szánom,de ha van itt valaki, aki szintén szereti David Garrett-et, akkor nézzen be: www.oldim2.gportal.hu
rajongói honlap ~ nem hivatalos, de magyar

Eowyn said...

Kedves Nicholas!
Nagy öröm olvasni az élménybeszámolódat! :) Ha minden összejön, akkor november 1-jén én is élőben láthatom végre a Maestrót Bécsben. :)
Belinkeltem az írásod az oldalamra: www.davidgarrettfan.net >> "élménybeszámolók" címke.
Üdv, Éowyn

Nicholas said...

Koszonom, remelem osszejon, nagyon hangulatos es jo koncerteket ad :)